TODO & WANT!

Liten todo lista på saker jag måste och vill göra under denna veckan :)
ska dock orka också så man inte somnar ståendes i ett hörn någonstans, det hade ju vart lagom underhållande ^-^ 
 
* Praktiken till torsdag
 
* Föra loggbok och skriva på uppgifterna
 
* Besöka panduro då jag är grymt pysselsugen
 
*Besöka Ikea för att kika på spjälsängen vi vill köpa
 
* Besöka babyproffsen för att kika på skötbord
 
Nedanför är spjälsängen & skötbordet vi vill ha, klickar man på respektive bild så kommer man till deras sida. :)
 
 
 

DONE

Helt slut är precis som jag känner mig i skrivande stund, som all sömn man samlat på sig försvann i en suck. Första dagen i praktiken är till ändra & jag må va mörbultad mer psykiskt av alla nya möten, intryck och rutiner etc men kärleken som finns till det yrket går inte att beskriva. Det är så värt det. 
 
Ska dock inte sticka under stolen med att nervositeten låg och gömde sig så istället för att gnaga sönder naglarna klippte jag av dem imorse innan jag ens hann få upp en tanke ;) 
 
Mer än att man fick ett antal leende på läpparna och ett antal skratt så fick man även massa flashbacks från när man själv va liten och gick på vad det hette då, dagis. Lusten att pyssla å pynta har aldrig vart så stor som nu, inspirationen bara flödade när man befann sig på praktiken. Så att på torsdag blir det införskaffa pyssel så jag kan gå loss med de med mina älskade syskonbarn till helgen <3
 
Lots of love! :) 
 

Produktiv = Effektiv

En zengångare hade kunnat vara min tvilling imorse med tanke på hur trött jag kände mig. Haaaaaatar att ställa den förbannade väckarklockan och veta att man ska upp tidigt för saker som  ska göras för då ligger man nästintill hela tiden ligger klistrad med blicken på klockan även om ögonen är i kors.
 
Morgonen/förmiddagen gick åt till introduktion till nya kursen som drar igång i veckan, hade förväntat mig att man skulle gå från klarhet till klarhet men kände mig som en stackars snurrig, yr tupp ensam i en gård med hormonfyllda, tjötiga hönor. Eldlågorna var redo att kastas ur från alla hål jag hade för frustrationen blev överväldigande. Dock har jag turen att ha toppen kursare till hands som kunde förklara för någon som mig, nämligen språket, trööööghet!
 
När man äntligen blev utsläppt därifrån bar det av mot mitt andra hem, ICA MAXI för en liten shoppingtur för att fullända min efterlängtade våffelstund som ska ske ikväll!! Därefter det vart hemåt för att sätta på en maskin tvätt & slappa.  Har även hunnit med o betala räkningnar och snart blir det till att bädda sängarna och dra igång matlagningen såå att jag sen kan jäsa på soffan med gött samvete ;) 
 

Namn

Det här med namn och hitta det rätta till sin prins är ingen enkel barnlek direkt. Sambon och jag har lagt ner det ett par månader men nu börjar det dyka upp till ytan igen men vi kommer bara till ruta 1 hela tiden. Det slutar med att jag sitter och sprutar eld genom käften medan det ryker ur öronen då vi aldrig tycks vara enade och han tycks få mundiareè varje gång det är hans tur att yttra förslagen.
 
Mina toppfavoriter till prinsen är i alla fall än så länge (utan innebördes ordning) :
 
*  Noel
*  Leo
* Vincent
* Julian
* Elias
* Noah
* Ludwig
* Lucas
* Adrian
* Lowe
 
Vad ska du heta mammas prins?! <3
 
 

Beach 2013

 
Just nu känns det som stans jävla hets kring "beach" 2013, träning hitan & ditan, bikinis som ska passa och bikins som skall matcha och till det säger jag bara SCREW IT!!
 
Fine, inte så att jag vill klanka ner på dem som vill träna överhuvudtaget, det är ju givetvis skitbra att man är mån om sin hälsa det är inget jag vill klanka ner på men för en del känns de mer som en modefluga, detta med träning. För att det ska låta så bra.
 
Vet inte vad jag vill med detta inlägget egentligen bara att jag kommer skita totalt i det & för var dag alla andra blir fittare o snyggare så blir jag tjockare & gladare ;)
 
Det är det jag satsar på som mål för beach 2013.
 
Sen till er andra som jag vet kämpar av rätt anledning, ni vet vilka ni är & ni är en stor inspirationskälla för mig och jag kommer utan tvekan vända mig till er när det väl är dags för mig, kärlek till er <3
 
 

Solsken

Det är inte att klaga på det vädret erbjuder dessa dagar sen kan man ju endast hoppas att värmen inte är långt borta! Tänk att solsken kan göra så mycket, vända totalt på humöret, viljan och lust. För att inte tala om motivationen som ökar till att ta tag i saker och ting. Man orkar så mycket mer och dagarna känns längre när solen är på sin ståtliga pedistal.
 
Annars då, halva helgen gick åt till tenta helvetet som nu är inskickad, detta firades med en kalasmiddag hos världens bästa mor & denna strålande söndagen gick åt till att kika runt i affärer, planen var även att kika på spjälsäng meeen eftersom dom snart ska komma och riva i lillemans rum så beslöt vi med att vänta lite till med det. Därefter bar det av till svärmor för lite tjöt och fika, slappmiddag med svågern och nu sitter grabbarna och spelar medan jag sitter här.
 
Lattjo Lajbans det var de. :)
 
(lånad av google)

Sol, vår & tenta

Skulle ja inte missta mig för solen och blå himmel så verkar det som våren tycks vara på besök igen även om värmen är på efterslänt. Dock lär det inte hinnas med och njuta alltför mycket av det fina vädret då drygt om 4 minuter läggs hemtentan upp & plugg kommer hägra resten av dagen. 
 
Hur detta skall gå återstår att se vill mest bara få gjort den så att jag kan njuta av helgen som väntar. Får se hur mycket jag kan skaka ur mitt vakuum till hjärna så här dags. 
 
Heeej tenta, heeej då slappa! 
 

REGLER


v.27

Det är helt galet vad tiden springer iväg, idag gick jag in i v.27 och äntligen kommit under 100-strecket!! Det är alltså bara 97 dagar kvar tills vår prins är beräknad att anlända. Det känns fortfarande som det vore igår man hade misstankar om att det var något på gång.
 
Vredesutbrotten mot stackars sambon och påläggningar i telefonen ökade allt eftersom, helt plötsligt kunde magen skrika till som den svultit i århundrade och kunde vräka i sig en hel antilop. Så efter lite tjat och prat med syster kom jag till henne en kall morgon i oktober & så fort fötterna var innanför dörren fick man testet nästan kastat på sig ;) 
 
Strålen hann  knappt nudda testet innan ett skinande plus visade sig och den känslan som spred sig är obeskrivlig.  Lyckan var & är fulländad.
 
Det är 97 dagar kvar tills vi får träffa dig min prins och vi längtan efter dig är enorm <3
 

 
 

Tvillingar

Denna veckan har hägrats av mina hormoner som jag försökt ha under kontroll dock en aning svårt när de väl börjat löpa amok. Annars har inte mycket gjorts, besökt min kommande praktikplats och blev gladligen förvånad så dit längtar man nu! =)
 
Fick frågan om det vankas tvillingar som inneboende i magen min, dock har jag bara sett en så inte vad jag vet ;) Lilleman växer definitivt som han ska och är piggare än någonsin så som han gör sig påmind med sina boxar! Känslan varje gång man känner av honom går inte att beskriva, ren & skär lycka KANSKE kan närma sig det, sån otroligt mäktig resa man gör! 
 
Annars då, försöker väl förtränga tentan som ska läggas upp imorgon bitti genom att gå loss med städning och datorspel, lyckas dock inte särskilt bra. Hoppas bara deras system inte kraschar som de gjorde sist när det sitter 100000 ivriga, förtvivlade och utmattade studenteter som bara vill få undan skiten.
 
Weeell mer hade jag väl inte att delge för stunden, ADIOS!
 
 
 

Hormoner.

Tänkte försöka skriva av mig lite för att se om de kan hjälpa.. Mina inneboende just nu d.v.s hormonerna är lite i uppror just nu som leder till att jag nu sitter med mungiporna upp & ner, känner mig allmänt tom.

Varför vet jag inte. Längtar så efter min prins men dagarna till hans ankomst är beräknad känns som en evighet bort, frågorna om huruvida allt kommer gå, kommer jag bli en bra mamma, kommer jag lyckas, kommer jag va värd hans kärlek? Och så de klassiska "tänk om" jag misslyckas etc.

Visst spelar andra orosmoment in också men inga jag gärna går in på här men viljan att göra alla stolt över mig allra helst min familj & son men rädslan för att inte uppnå är större och därav känner jag mig redan misslyckad innan jag ens fått chansen.

nä nu lämnar jag grubblerierna och försöka lokalisera John Blund!






Sol, blå himmel &

SNÖ, ajjemen visst är vår natur och jord förunderlig. Något man inte räknade med att se när man går upp mitt i natten för rutin kissepausen. Snön yrade och öste ner, dock sket jag i det då jag visste att en varm gosig säng med min prins djupt sovande i den väntade på mig. 
 
Morgonen/ dagen har gått åt till att krama ur den sista energi min kropp har och nöten till min hjärna på den lilla information jag lyckas klämma in där till och o börja med. Vette sjutton hur slutresultatet blev då frågorna vi skulle besvara var lika lätta att förstå som hur många virrvarr en hönshjärna gör på en dag. Skiten är i alla fall inlämnad och jag har resten av dagen på mig att inte göra ett jota även om jag borde ;) 
 

Spark

 
Vet inte om det syns något men försökte fånga en av alla sparkar lilleman gör där inne på gympan :) 

Dagens måste.

Inte de roligaste måsten jag haft men likaväl något som måste göras åtminstonde tills kärleken kommer hem, då blir det döda lite zombies! Avreagera sig lite. Fram tills dess blir det att försöka bli lite smartare :p
 

tur i otur

 
Som tidigare nämnts så har ett par hinder dykt upp på vägen och med alla hormoner som inneboende just nu så är de rätt svårt att inte klandra sig själv när det inte går som man vill. Önskar innerligt att jag kunde trolla fram en bra lösning för allt och alla så att dem kan må bra och när jag inte kan det så känner jag mig totalt misslyckad.
 
Men för att detta inlägg inte ska bli allt för vemodigt så är det inte att glömma att jag faktiskt lyckades lösa ett av mina egna problem åtminstonde med lite pepp och jävlaranama från min fina familj & underbara vänner <3.
 
Trodde nämligen att jag skulle behöva ta ut mina föräldra dagar i förtid p.g.a en praktikplats som inte skulle vara möjlig, men efter att legat på telefonen och mejlat fram & tillbaka så fick jag löst det dilemmat och innehar nu en praktikplats braa mycket närmre mitt boende som underlättar alltihopa, så p.g.a de så kan jag andas lite lättare nu ialla fall. 
 
Det gäller väl att försöka se lite tur i oturen.
 
 

....

orkar inte med fler orosmoment så låt oss hoppas på att morgondagen för med sig lite glädjande nyheter!





kärlek


Förhoppningar

Just nu är det en del bollar i rullning och hålla balansen på dem alla är en utmaning i sig men hittils är uppnåeligt ialla fall. 
 
Hur som haver är det i alla fall en del förhoppningar & krav jag har på mig själv, som jag innerligt hoppas på att uppnå i år:
 
* Klara av de kurser som hinns/orkar med innan mammaledigheten
Klara av praktiken
* Lyckas få ordning på min ekonomi
* Bli någon min omgivning inklusive jag själv kan bli stolt över
* Bli mer hälsomedveten
* Bli en bra förebild/förälder till min son
 
Ja ,vem vet, nån gång kanske jag lyckas uppnå dessa förhoppningar! 
 
 

Bumpy ride

På de senaste så har små hinder dykt upp och problematiserat tillvaron en aning påså vis att tja man blir tankspridd, oroad och mår piss rent allmänt. Men å andra sidan, hade detta vart för ett par månader sen så hade jag nog grävt ner mig under täcket och stannat där. Emellertid så har jag växt som person och har ansvar för mer än bara mig just nu och då kan inte detta alternativ få vinna.
 
Så jag har tagit på mig mina vuxen byxor och tagit tag i skiten direkt för att ihopp kunna få finna ro i själen igen och få känna på den där underbara skönhetssömnen alla pratar så väl om. Börjar tröttna på påsarna som hänger under ögonen. Och med lite tur från ovan bör detta infinna sig innan veckans slut, lets hope so ialla fall. 
 
Annars så är det skola, föreläsningar, inlämningsuppgifter och barnvakt som hägrar denna veckan. Ser dock i fram emot barnvaktsdelen då mina små älskade syskonbarn alltid vet hur dom ska få mig le och ignorera allt dåligt :) 

Utmattad Gröööt

Grööt är väl ett ganska bra ord som sammanfattar min hjärna just nu, och rent fysiskt så är jag utmattad, totalt helt utslagen & det krävs inte mycket för att uppnå detta tillstånd. Så för att sammanfatta hur jag mår just nu: UTMATTAD GRÖT färdig att serveras precis som den är ;) 
 
Föregående veckan var precis lika underbar som jag hade väntat mig, fylld med kärlek, skratt, närhet & äventyr :) 
Hann med både lektioner, föreläsningar, fylla år, besök hos MVC, kalasat & shopping runda till ullared! 
 
Nu är man väl mer eller mindre tillbaka till verkligheten efter vart i en glädjebubbla hela förra veckan tillsammans med min otroligt underbara familj, min fina Annika och kärleken m.fl <3
 
Då lämnades alla problem och tankar åt sidan som nu dessvärre tycks hunnit ikapp mig. Men ett av de större problemen har jag mer eller mindre bestämt mig för en lösning på och när det är mer officiellt så tror skönhetsömnen, lugnet kommer tillbaka till mig. 
 
 

Det vackraste

Först ut på dagens agena var ett besök hos barnmorskan! :) 
 
Där fick jag höra det vackrasteljudet man någonsin kan höra, nämligen min sons fina hjärtslag! Under tiden jag låg där och lyssnade så kände jag hur mitt leende sträckte ut sig över hela ansiktet. En sån lycka!
 
En sån kärlek.. <3
 
 
 

Lycka!

Har inte bloggat något överhuvudtaget på drygt 1 år, ett väldigt turbulent år. Hade någon frågat mig för några månader sedan om det var möjligt att känna som jag gör nu,att jag någonsin skulle kunna känna en sådan ärlig & ren lycka jag känner nu så hade jag sagt NO WAY, NO HOW! 
 
Det har tagit rejält på psyket efter förra årets inträffelser som innehar för mkt smärta för att dra upp här , i det som ska vara min glada comeback, så trodde jag inte att det fanns på kartan att kunna le och skratta igen. Men efter hjälp från dom bästa, nära & kära samt professionell hjälp och en hel jävla del arbete från min sida så känner jag mig starkare än någonsin. Fine, visst kan jag ha vissa svackor, infall men kan nog ärligt skylla på hormonerna som jag nu besitter ;) 
 
I skrivande stund, sparkar min lilla prins i magen, sambon sitter o myser bredvid och efter en heeel del gratulationer från så många underbara människor så kan jag inte annat än att sitta här med ett leende på läpparna. Detta året har jag kommit nämre & lärt känna nya fantastiska människor som jag rent av känner är vänner för livet, fått se min prins på ultraljud, påbörjat en av mina drömmarsutbildning och känner bara faaan va långt jag kommit på ett par månader & känner sån tacksamhet gentemot min underbara familj o vänner för utan dom vet jag inte vart jag hade vart idag, säkerligen inte så här lycklig iaf! <3 
 
Vill avsluta med att säga att denna födelsedagen har vart utan tvekan den bästa, en underbar lunch med världens bästa mamma (min klippa) och min underbara kusin Annika ( min timon <3 ), fått såna otroligt fina gratulationer från underbara människor, vackra tulpaner som vänta på mig när jag kom hem från min kärlek & vädret är definitivt inget att klaga på med strålande solsken! :)