En egen tid

Idag har det varit allt annat än en lugn dag.  Dagen började segt med sömnproblem för att jag tyvärr har lätt för att vakna, som kan bero på många ting men iaf så resulterade det idag till en sovstund i köket... När klockan slog åtta och min systers arbetspass drog igång igen så drog jag mig till sängen hon legat i och somna om vaknade sedan med en röst som ropade frukost men i mitt huvud så sov jag fortfarande...efter det så stod det en efterlängtad disk som skrek mitt namn och en väckarklocka som talade om för mig att de var dags att göra iordning sig så det blev nästa uppgift gör dagen...Sedan blev det lunch och efter det bar det av mot en spännande resa till Ikea ( det var nog den turen som tog musten ur mig :P, att hålla koll på sin 3 åriga syster son är inte så lätt som man tror) efter det bar det av bror min för en fika och sedan hem. Kära pojken ville inte med och handla igen (kan förstå det!) såå lill pojken och jag kilade hem smyg åt på chipsen som mamma köpt till sig :P hehe men när suget är för stark kan man inget annat än att ge efter :D sen hade jag ju faktiskt lovat att följa med till liseberg för att uggla på Håkan ( inte allt för kärt fan) med några kompisar, följde visserligen med för sällskap men kvällens svängar gick dock inte riktigt som planerat. satt fast på tåget in mot gbg i drygt en timme sen kom man in på liseberg strax innan halv nio och då skulle underbara pojken hämta mig så det blev till att springa tvärs över hela liseberg (gjorde dock två stopp för att handla sovunir till lillpojken som ja lovat =) ) sen lyckades jag hitta utgång där efter det blev det till att vänta drygt en halv timme tills min skjuts kom... sen bar det äntligen av hemåt till familjen igen :)

Men det var JÄTTE kul att få träffa underbara Andrea och hennes coola vännina Sarah, det gjorde allt värt det :) med sådant sällskap;)

Under dagen så har min Jarmo inte mått så bra, han kollade upp det men han var frisk som en nöt kärna MEN doktorn rekommenderade att han behöver med egen tid!

Egen tid är något som vi alla glömmer av att ha, för vi inser inte hur bra den är för oss både fysiskt som psykiskt...Vi behöver tiden till att ta hand om oss själva, se över hur vi mår och återhämta oss och tar man inte den tiden så bryter kroppen samman och man själv orkar inte se framåt.

En egen tid för mig är när man tar hand om sig extra noga, när man sköljer munnen med fräsch munskölj och använder tandtråd, när man pealer sig, smörjer in sig. Man varvar ner, gör allt i sin egen takt, tänker på det som får mig att må bra. Gör något extra för mig själv, och den tiden för mig är värt mycket för den håller mig i balans. Vad är egen tid för dej och vad är den värd?

(Dagens inlägg är inspirerad av olika händelser under dagen och  min undebara Jarmo <3)

Puss och kram till er alla :)


Cause I have a good day

Istället för en bad day där jag sparkar runt löven så njuter jag av den strålande solen på himlens mitt och leker med min underbara syster son som säger tjanna farmor till främmande damer, så hur kan man inte ha en bra dag :) Vaknade dock tidigt på grund av att bara för att jag inte har något jobb så upphär inte alla andras jobb.. Min kära syster började morgon passet och min syster son ville uggla film och springa runt o leka detta resulterade till en utmärkt sovhörna i garderoben. Ganska skönt dock lite trångt utrymme bland alla kassar som fanns där inne.

Men man kan inte klaga, för jag har en bra dag och när man börjar klaga så brukar oftast resten av klagomålen följa med, ett klagomål brukar oftast inte komma ensam har jag märkt..

Ett mycket vist citat från min pojkvän
"Har man inte problem så skapar man sig dem"
så dags att sluta leta efter problem och ta nya tag...

jobb, tänkt vad man är beorende av ett jobb utan jobb så blir de ingen inkomst och utan det så kan man inte försörja sig... fast jag vill mer ha jobb så har jag får en känsla av trygghet, av att jag ger något tillbaka till samhället, till min underbara familj som hjälper mig och den absolut bästa pojkvännen på denna planet som alltid finns där för mig, jarmo du är min andra hälft! Därför vill jag ha ett jobb fast klart pengarna skadar inte så att jag kan leva lite också :)

Gillar uttrycket; Jobben kommer inte till dig och knackar  på utan man får gå och knacka på jobben och hoppas dem öppnar"

en del av det uttrycket finns skrev till lite bara :)

en hel jobb måste vara trötta på mig så som jag knackar ;) men enda sättet att få något så resten av er där ute gör desammma och hålla tummarna :) för förr eller senare måste det löna sig!

Ja, nu är det dags för en resa till göteborg med familjen och träffa kussen med barn :)

Ha en bra dag för er som läser!

Living on a prayer

Efter ett långt uppehåll här ifrån skriver jag nu ett efterlängtat inlägg :) skulle kanske behövt skriva tidigare men har inte haft så stor lust, vet inte varför riktigt men låt oss säga att livet efter studenten inte var vad man hade väntat sig och ibland är det enda man kan göra be..

Be är något för mig som ge mig styrka att försöka hålla mig samman, hindrar mig från att ge efter suget att gräva ner sig i sig själv...vilket jag nu den senaste tiden har gjort...

tänk vad bra man hade när man gick i skolan, fast rutiner, en känsla av trygghet, av att hela tiden veta vad man ska göra. men i skolan så kunde man inte längta efter något annat än studenten man vad visste man om världen utanför skolan då? Det var de ingen som varnade om, det var ingen som förberedde oss vad som skulle hända efter skolan, hur livet skulle vara då?

Jag känner mig meningslös när man inget kan göra än att göra liggmärken i soffan och lära sig tvtablån utantill, stoppa i sig föda och ta sin plats till rätta igen. Jag känner mig som ett stort frågetecken och undrar om det är så det kommer vara nu? kommer jag vara hemma hela tiden, är det min plats i världen tro? ne såå kan de inte vara...något mer än så borde jag väl ha för syfte, eller?

Ne men sådana tankar har nu ständigt snurrat runt i mitt huvud och inga svar får jag, därav blir det som slutsats att jag gräver ner mig och eftersom jag själv mått dåligt så har ja svårt att kunna va glad åt något...Jag har mina bra dagar och mina dåliga dagar, låter som en patitent :S  men så är det och ida är en helt okej dag och jag hoppas fler sådana! :)

Så för mig mår jag mycket bättre om jag får be, be till han där ovan som ständigt vakar över oss! Så en av mina absoluta favoritlåtar därav namnet på dagens inlägg är "Living on a prayer" med Jon Bon Jovi